luni, 2 decembrie 2013

Vreau sa ma mut de la camin intr-o garsoniera inchiriata in Craiova - ce e de facut?

   
     Mai am cateva luni si termin facultatea in Craiova, oras care a inceput sa imi placa. In timpul facultatii am inceput sa lucrez la o firma de aici, la inceput a fost vorba de internship, insa treptat am invatat multe lucruri si mi s-a oferit si un post platit, asa ca am decis ca nu este o idee rea sa raman aici. M-am apucat sa caut garsoniere de inchiriat in acest oras si am vazut ca sunt multe oferte, unele chiar la 100 de euro.

     E adevarat ca sunt si preturi foarte mari, insa mi-as dori ceva pana in 150 de euro, tinand cont ca trebuie sa platesc si facturile la utilitati. Cum sunt o fire calculata si practica (doar am terminat ASE), cred ca ma voi descurca sa gasesc ceva destul de bun la un pret acceptabil.

     Mi-as dori sa inchiriez o garsoniera de peste 30 de metri patrati, mobilata (nu am de gand sa cumpar diverse lucruri prin casa), aflata intr-o zona apropiata de locul in care lucrez. Uneori sta destul de mult la munca si nu as vrea sa petrec prea mult timp pe drum.

     Nu ma intereseaza sa fie o locuinta extraordinara, doar caut ceva confortabil in care sa pot sa traiesc si unde sa am liniste dupa o zi de munca. Cei de la firma mi-au recomandat cateva garsoniere de inchiriat in Craiova, vor sa ma ajute sa gasesc ceva, insa mai intai trebuie sa vad despre ce este vorba. Urmeaza sa merg la o agentie imobiliara si sa le spun ce as vrea, astfel incat sa nu trebuiasca sa caut in fiecare zi pe site-urile de anunturi. Le voi spune bugetul pe care il am si ce as vrea de acesti bani. In cateva luni ma voi muta de la camin in noua mea casa.

     Sper sa fie intr-un ceas bun si sa nu regret ca am decis sa raman aici. Problema este ca azi iti gasesti foarte greu ceva de munca, somajul este ridicat in randul absolventilor, iar daca merg acasa, s-ar putea sa astept si un an pana imi gasesc un job. Asa ca am preferat sa profit de sansa care mi s-a dat si sa lucrez mai departe in aceasta firma. In plus, am norocul sa fac ceea ce imi place, asa ca ma apuc sa caut o garsoniera de inchiriat in Craiova.